Wat is de kostprijs van een gietvloer?

Elke gietvloer is uniek. De prijs van een gietvloer hangt af van meerdere factoren.Soort gietvloer


De kostprijs wordt in de eerste plaats bepaald door de soort gietvloer die u kiest. Elke soort wordt op een specifieke manier geplaatst en samengesteld. De kenmerken van een vloer zijn afhankelijk van het type kunsthars, het aantal lagen en de eventuele toeslagstoffen. Dit heeft allemaal een invloed op de prijs.


Totaaloppervlakte


Hoe groter de oppervlakte, hoe lager het bedrag zal zijn per vierkante meter. Het komt dus goedkoper uit om een gietvloer te plaatsen in een grote ruimte.


Opbouw


Afhankelijk van het aantal lagen dat wordt aangebracht, zal de prijs variëren. Doordat de verschillende lagen moeten drogen, duurt het plaatsen van een gietvloer meerdere dagen. Hoe meer lagen, hoe hoger de kostprijs.


Egalisatie ondergrond


Een gietvloer kan op verschillende ondergronden geplaatst worden. Het is wel belangrijk dat deze vlak, stabiel, droog en vetvrij is. Als de ondergrond minder geschikt is zoals bij hout en linoleum, zal de kostprijs ook duurder zijn. Chape, tegels, beton en natuursteen zijn goedkoper.


Afwerking


Een gietvloer heeft meerdere afwerkingsmogelijkheden. Kiest u voor een anti-slip, glanzende of matte afwerking? Dan zal dit ook een verschil maken in de kostprijs.


Het is belangrijk om naast de prijs ook rekening te houden met welke soort gietvloer het best aansluit bij uw smaak en de stijl van uw interieur.


Industries MV plaatst kwalitatieve gietvloeren en houdt rekening met uw vooropgestelde budget. Daarnaast geven wij het gepaste advies om uw gietvloer te onderhouden. Contacteer ons.