Waarop letten bij het plaatsen van een gietvloer?

Een kwalitatieve gietvloer biedt een meerwaarde voor uw inrichting en kan uw interieur helemaal afmaken. Als u een gietvloer laat plaatsen, is het belangrijk om op een aantal zaken specifiek te letten.Blijf zoveel mogelijk bij één materiaal


Bij het plaatsen van een gietvloer is het belangrijk dat u zoveel mogelijk bij hetzelfde materiaal blijft, omwille van esthetische redenen. Deze tip is zeker belangrijk in open ruimtes, aangezien een overgang van verschillende vloeren niet netjes oogt. Door het strakke en naadloze design van een gietvloer wordt de ruimte ook optisch vergroot. Bij ruimtes die met een deur gescheiden zijn, kan u eventueel wel wisselen van vloersysteem.


Wees aandachtig voor grote contrasten


Wilt u in uw keuken een gietvloer plaatsen, maar verkiest u voor uw woonkamer een houten vloer? Zorg dan voor één kleurtoon en een licht contrast, zodat er geen duidelijke scheiding tussen beide vloeren aanwezig is. Daarnaast is het belangrijk dat er geen niveauverschil of geen verschil in patronen is tussen de twee vloeren.


Kleur van vloer afhankelijk van inrichting


Gietvloeren zijn mogelijk in veel verschillende kleuren. Het voordeel van gietvloeren is dat deze gemakkelijk van kleur te veranderen zijn. Door simpelweg de bovenste laag van uw gietvloer in een andere kleur te vervangen, creëert u een geheel nieuwe look! Uw vloer helemaal openbreken is zeker niet nodig als u voor een gietvloer kiest.


Vermijd kille tegels in de woonkamer


Een gietvloer is gemakkelijk in onderhoud en is warmer dan kille vloertegels. Gietvloeren zijn dus ideaal om de warmte en gezelligheid in huis te brengen.


Kies voor een gietvloer


Ook gefrustreerd van al dat vuil op uw vloeren? Gietvloeren zijn de beste oplossing voor ruimtes die snel vuil worden en zijn ook duurzaam. Het vuil kan niet ophopen, aangezien er bij een naadloze gietvloer geen voegen aanwezig zijn. Stof kan ook gemakkelijk verwijderd worden omwille van het gladde oppervlak.


Tip: een deurmat zorgt ervoor dat er minder vuil aan uw schoenen blijft hangen.


Laat u helpen door een specialist


Een systeem zoals een gietvloer eist vakmanschap. Expertise, tijdsbesparing en een perfect afgewerkt product krijgt u ervoor in de plaats.


Industries Michiel Vermandere heeft de kennis en expertise om uw gietvloer naar keuze zorgvuldig te plaatsen. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info!