Waarom kiezen voor een gietvloer?
1 NAADLOOS


Een groot voordeel van gietvloeren is dat deze vloeren volledig naadloos geplaatst kunnen worden, ook tussen verschillende ruimtes. Dit komt omdat deze vloeren geplaatst worden door eigen ontwikkelde gietvloer applicatiemethodes, wat ervoor zorgt dat de voegen op verzorgde wijze overdekt worden met de gietvloer. Een naadloze gietvloer biedt voordelen zoals hygiëne en gemak in onderhoud met zich mee.


2 OVERAL TOEPASBAAR


Een gietvoer kan overal in uw woning geplaatst worden: in uw keuken, living, berging, slaapkamer, kelder, garage enzovoort. Unieke effecten kunnen ontstaan door een out-of-the-bow benadering van onze kunstharsvloeren. Voor het verder uitwerken van uw interieur in gietvloer kan u bij ons terecht. Zo kan u bijvoorbeeld een naadloze trap of badkamer- en wellness uitbekledingen in hetzelfde materiaal verkrijgen. Ook in winkels, kantoren en andere retail zaken zijn gietvloeren perfect toepasbaar.


3 DUURZAAM


Een derde voordeel van gietvloeren is dat deze vloeren ontwikkeld zijn om tientallen jaren mee te gaan. Een design gietvloer, voor vele jaren. Met gietvloeren is het niet meer nodig om u zorgen te maken over huisdieren die sporen nalaten of veel weg-en-weer geloop. Gietvloeren zorgen voor degelijkheid en duurzaamheid die deze omstandigheden aankunnen.

Dat gietvloeren slijtvast zijn, wordt ook bewezen door de vele retail- en horecazaken. Jaarlijks lopen gigantisch veel mensen, iedere dag, over gietvloeren.


4 ONDERHOUDSVRIENDELIJK


Zoals eerder vermeld zorgt het naadloos oppervlak van een gietvloer voor goede hygiëne en onderhoudsgemak. In vergelijking met ander vloeren, is een gietvloer sneller en beter te reinigen. Natuurlijk vergt zo’n gietvloer een specifieke reiniging die schoonmaakt, beschermt én verzorgt.


5 AKOESTISCH DEMPEND


Een moderne gietvloer is akoestisch dempend, wat wil zeggen dat voetstappen en omgevingsgeluiden veel minder aanwezig zijn. Trillingen en geluid worden minder weerkaatst dan harde vloeren. Dit is een belangrijk voordeel in een huis, maar ook in een kantoor of appartementsgebouw. Veel meer rust dankzij gietvloeren.


6 ANTI-ALLERGISCH


Voor mensen die gevoelig zijn aan allergieën is een gietvloer ideaal. Een gietvloer trekt namelijk weinig huisstofmijt of ander allergenen aan. Een anti-allergische vloer als zesde voordeel!


7 HYGIËNISCH


Een gietvloer is één van de meest hygiënische vloeren. Zo’n vloer bevat namelijk een toplaag die 100% niet-poreus is, wat wil zeggen dat vuil en bacteriën niet indringen in de vloer. Aangezien er geen voegen zijn, kunnen deze dan ook geen vuilresten bevatten. Met de juiste onderhoudsproducten kan het vuil dat op de vloer blijft liggen, gemakkelijk opgekuist worden. Ideaal dus voor uw keuken, badkamer enz. Ook in de horeca- en zorgsector zijn gietvloeren populair omwille van de hygiëne.


8 IDEALE COMBINATIE MET VLOERVERWARMING


Een gietvloer in ideaal te combineren met vloerverwarming. In tegenstelling tot parketvloeren of tegelvloeren hebben gietvloeren een laagdikte van 3 tot 4 mm en geleiden deze warmte. Zo rendeert uw vloerverwarming optimaal. Bovendien neemt een gietvloer ook gemakkelijk de omgevingstemperatuur op waardoor de vloer zeker niet kil aanvoelt en u er gemakkelijk op blote voeten rond kan lopen.

9 KINDVRIENDELIJK


Een kindvriendelijke vloer omdat deze indrukbaar zijn, zoals een sportvloer. De duurzaamheid verbetert hierdoor en bovendien loopt de vloer zeer zacht. Voor jonge kinderen dus de ideale vloer, aangezien deze eventuele schokken bij het vallen, opvangt.


Industries Michiel Vermandere heeft jarenlange ervaring in het plaatsen van gietvloeren. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.