Voordelen gietvloer

Gietvloeren zijn naadloze vloeren die een moderne look toevoegen aan de ruimte. Ze passen in elke ruimte van de woning, of het nu gaat om een gietvloer in de garage, badkamer, woonkamer of slaapkamer. Ze kunnen overal geplaatst worden, ook in industriële omgevingen. Daarnaast heeft een gietvloer ook een aantal voordelen, wij lijsten ze hieronder voor u op.


Plaatsing

In tegenstelling tot tegelvloeren die al snel een dikte van een centimeter of meer hebben, zijn gietvloeren vaak slechts enkele millimeters dik. Indien u uw vloer wilt vernieuwen, kan dit meestal gewoon bovenop de bestaande grond gegoten worden. Bij het plaatsen van een gietvloer is het niet nodig om achteraf te egaliseren, ze zijn namelijk zelfnivellerend.


Onderhoud en hygiëne

Gietvloeren zijn erg makkelijk te onderhouden. Het is een naadloze vloer, dat wil zeggen dat er dus ook geen vuil tussen de voegen kan belanden. Het waterdicht oppervlak is perfect bestand tegen slijtage en vlekken. Bovendien zijn ze ook heel makkelijk nat of droog te reinigen. Voor mensen met een huisstofmijtallergie kan dit een hygiënische oplossing bieden.


Comfort en design

Tegenwoordig vindt u gietvloeren steeds meer terug in moderne interieurs. Gietvloeren stralen een moderne, strakke look uit en zijn in diverse kleuren beschikbaar. Zo vindt u zeker een kleur die bij uw interieur past. Daarnaast zijn gietvloeren ook perfect te combineren met vloerverwarming. Er zijn dus heel wat voordelen aan een gietvloer.


Wenst u meer informatie over de voordelen van een gietvloer of bent u benieuwd naar de prijs? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.