De voordelen van een gietvloer
1 LAAT UW INTERIEUR SPREKEN


Een naadloze gietvloer komt goed tot zijn recht in bijvoorbeeld badkamer en kleine ruimtes aangezien zo’n vloer ervoor zorgt dat de kamer ruimer lijkt. In grotere kamers zorgt dit soort vloeren voor een sterk ruimtegevoel. Een gietvloer heeft bovendien een kalme uitstraling en subtiliteit. Enkele interieuraccenten of speciale meubels vallen dan extra op dankzij zo een rustgevende vloer.


2 PLAATSING OVER BESTAANDE VLOER ZONDER UITBRAAK


Gietvloeren zijn erg geschikt voor renovaties. Een simpele betonvloer of tegelvloer kan een basis zijn voor het overlagen met een gietvloer. U kunt dus een pak besparen met onnodige uigbruik of nieuwe ondervloeren. Bovendien vermijdt de totale dikte van 3 mm ingrepepen aan deurhoogtes of raamprofielen bijvoorbeeld.

3 RUIMTEVERGROTEND EN RUSTGEVEND


Zoals eerder vermeld, vergroot een gietvloer de kamer, wat zeer handig is in een kleine ruimte. Ook in grote kamers creëer je een ruimer gevoel met zo’n gietvloer. Het is van belang dat een interieur in harmonie is en vloeit. Dat bereik je zeker met een gietvloer. Kleuren van muren en vloer kunnen op elkaar afgestemd worden, zodat een ‘blending’ geheel ontstaat.


4 SLIPVAST


Een gietvloer is tot dertig keer meer slipvast dan een andere vloer. Slipvastheid is belangrijk in elk project. Voor de afwerking badkamers en natte cellen zijn gietvloeren erg geschikt. Zo zijn er bijvoorbeeld douches ingewerkt in gietvloer.


5 UITZONDERLIJK VLAK


Hoe mooi en slijtvast een gietvloer is, hangt vaak af van hoe vlak de gietvloer gelegd is. hoe vlakker, hoe kwalitatiever. Hobbels in de vloer kunnen snel slijtage opleveren. Door veel over de vloer te wandelen, zullen de hobbels snel afslijten.


6 VERWERKEN VAN PRINTS


Dankzij gietvloeren kunt u zeer creatief zijn in verband met prints en kleuren. Het is namelijk mogelijk om uw logo bijvoorbeeld te printen in een gietvloer. Of wilt u een ander motief in uw vloer? Het is allemaal mogelijk!


7 VERWERKEN VAN VERLICHTING


Licht zorgt voor harmonie binnen uw interieur. Verlichting kan geïntegreerd worden in uw gietvloer voor zowel esthetische- al veiligheidsredenen.


8 VUURBESTENDIG


Dat een vloer vuurbestendig is, is van groot belang bij een hotel of een handelszaak bijvoorbeeld. Ook in een huis is dit een vereiste. Een gietvloer kan hierbij een verschil maken bij een gevaarlijke brand.


9 WARM LOOPCOMFORT


Een gietvloer geleidt warmte, wat zorgt voor een warm loopcomfort. Bovendien neemt een gietvloer omgevingstemperatuur op. Dit maakt het natuurlijk mogelijk dat u zonder koude voeten op uw gemak door uw huis kan wandelen.

Kortom, een gietvloer staat voor design en warmte én is nog een onderhoudsvriendelijk en ruimte vergrotend ook.


Industries Michiel Vermandere heeft jarenlange ervaring in het plaatsen van gietvloeren. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.